30 Jaar Niks

OJC Niks.
30 jaar aanvoerder van alternatieve cultuur in Horst.
30 jaar broedplaats voor creatievelingen.
30 jaar kuur voor knaldrang

Op 12, 13 en 14 mei blaast OJC Niks 30 kaarsjes uit. Dit gaan we vieren met een propvolle line-up met de tofste opkomende bands, vintage markt, all-star band en liters bier. Ook leuk: de schade is €0,-.

Een klein geschiedenislesje…
In 1993 was het maar een kapotte bedoeling in Horst. De Zopo was dicht en er was verder niks te beleven. Een stel jongeren, verenigd onder de titel ‘Werkgroep NIKS’, besloot dat het genoeg was en kwam in actie. Deze strijders baanden zich met schele teksten op flyers en protestacties in de carnavalsoptocht een weg richting de gemeente. Het resultaat? Een eigen plek en eigen gebouw: OJC Niks. (Dankjewel Luc Althuizen, Marco Roelofs en wie daar nog allemaal meer bij betrokken was)

30 jaar later heeft OJC Niks zich dwars door generaties en genres heen bewezen als plek voor alternatieve cultuur in Horst. Altijd dwars van conventies en schijt aan wat populair is. Volle zalen, lege zalen, lekker bier, vies bier, toffe bands, slechte bands.

Al 30 jaar lang is OJC Niks een broedplaats voor iedereen met een obscure obsessie, een gaar idee of twee, knaldrang of creatiedrang. Laten we zeggen dat het geen toeval is dat er zoveel toffe bands, kunstenaars, DJ’s, programmeurs en beeldmakers uit Horst komen.

Deze 30-jarige zegetocht gaan we 12, 13 en 14 mei bekronen met een viering van alternatieve cultuur. De definitieve line-up wordt binnenkort bekend gemaakt. Houd de socials en onze website in de gaten voor meer info.

Scroll Up